Als u een product of dienst heeft geleverd, maar hier geen betaling voor heeft ontvangen, is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. Het inschakelen van zo’n bureau is een stap die u natuurlijk niet te snel wilt zetten, maar als u te lang wacht komt u zelf in de problemen. Neem daarom voor advies en informatie over de stappen die u kunt zetten contact met ons op. Wij ondersteunen u gedurende het hele proces en zorgen ervoor dat u het geld krijgt waar u recht op heeft. Voor advies en ondersteuning van een betrouwbaar incassobureau neemt u contact met ons op.

3 redenen voor het inschakelen van een incassobureau

Er zijn diverse redenen waarom u een incassobureau in wilt of moet schakelen. Hieronder een aantal voorbeelden:
1. De openstaande facturen lopen op. Hoe meer openstaande facturen u heeft, hoe minder geld u te besteden heeft binnen uw bedrijf. Uiteindelijk komt u zelf in de problemen omdat u geen schulden af kan lossen. Een incassobureau helpt bij het verminderen van openstaande facturen, waardoor u meer geld krijgt en zelf de kosten kan betalen.
2. Een incassobureau kan meer stappen zetten dan uzelf. Als u zelf de klant wil laten betalen, dan heeft u minder middelen tot uw beschikking om de klant over te halen tot betaling. Een bureau kan een debiteur bijvoorbeeld in een database zetten, waardoor de kredietwaardigheid van de debiteur een flinke deuk krijgt.
3. U loopt geen risico met no cure no pay. Doordat veel incassobureaus, zoals NGC Incasso, op een no cure no pay basis werken, betaalt u niets zolang zij geen geld voor u innen. Pas op het moment dat u geld ziet van een debiteur, moet u het bureau betalen. Hierdoor komt u nooit verder in de problemen.

Incassobureau of deurwaarder; wat is het verschil?

Er zit verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder. Zo is een incassobureau een bedrijf dat schulden int in opdracht van een schuldeiser. Een deurwaarder kan veel verder gaan, hij kan bijvoorbeeld een dagvaarding uitbrengen, een woning uitruimen en beslag leggen. Een bureau kan dit niet en heeft ook geen wettelijke status, in tegenstelling tot een deurwaarder. Op het moment dat de klant niet reageert op het bureau, kan een deurwaarder ingeschakeld worden

No cure, no pay; hoe werkt dat?

Een principe waar veel incassobureaus mee werken, is no cure, no pay. No cure, no pay houdt in dat een incassobureau pas kosten op u verhaalt zodra er geld van een debiteur binnen is. Dit betekent dus dat u geld ontvangt van de debiteur, waarna u het bureau betaalt voor de geleverde diensten. U komt dus nooit verder in de problemen met financiën, doordat u pas betaalt wanneer er geld binnen is gehaald.

Oneerlijke praktijken

Tegenwoordig zijn er veel incassobureaus die misbruik maken van situaties en oneerlijke praktijken uitvoeren. Denk hierbij aan het confronteren van klanten met onterechte vorderingen of het berekenen van onterechte kosten. Daarnaast voeren zij vaak de druk op bij de klanten om te betalen op en manier die ontoelaatbaar is. Het ACM heeft deze problemen vastgesteld en zet zich in om deze praktijken tegen te werken.